Kringloopwinkels in Nijmegen: Duurzaam en Betaalbaar Shoppen

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, staat niet alleen bekend om zijn rijke historie en levendige cultuur, maar ook om zijn duurzame initiatieven. Een van de meest populaire manieren om duurzaam te shoppen is door een bezoek te brengen aan kringloopwinkels. Deze winkels bieden een breed scala aan tweedehands goederen, van meubels en kleding tot boeken en elektronica. In deze blogpost nemen we je mee op een tour langs de beste kringloopwinkels in Nijmegen en laten we zien waarom deze winkels de perfecte plek zijn voor bewuste consumenten.

Wat is een Kringloopwinkel?

Een kringloopwinkel is een winkel waar tweedehands goederen worden verkocht. Deze items zijn gedoneerd door mensen die ze niet meer nodig hebben. Van meubels en kleding tot boeken en elektronische apparaten, je kunt er van alles vinden. Kringloopwinkels spelen een belangrijke rol in het verminderen van afval en het bevorderen van hergebruik. Ze helpen niet alleen het milieu, maar ondersteunen vaak ook lokale gemeenschappen en goede doelen. Ze zijn een schatkamer voor unieke vondsten en bieden kwalitatief goede producten tegen betaalbare prijzen. Daarnaast bieden kringloopwinkels vaak werkgelegenheid en vrijwilligersmogelijkheden, wat bijdraagt aan de sociale samenhang in de buurt.

Voordelen van Shoppen bij een Kringloopwinkel

 • Duurzaamheid: Door tweedehands te kopen, draag je bij aan de vermindering van afval en het behoud van grondstoffen.
 • Betaalbaarheid: Kringloopwinkels bieden producten aan tegen een fractie van de nieuwprijs.
 • Unieke Vondsten: Je vindt vaak unieke en vintage items die je nergens anders zult tegenkomen.
 • Ondersteuning van Goede Doelen: De opbrengsten van veel kringloopwinkels gaan naar goede doelen of sociale projecten.

De Beste Kringloopwinkels in Nijmegen

1. Het Goed

Adres: Industrieweg 50, 6541 TW Nijmegen

Het Goed is een van de bekendste kringloopwinkels in Nijmegen. Deze ruime winkel biedt een breed scala aan producten, van meubels en kleding tot boeken en huishoudelijke artikelen. Het Goed heeft een duidelijke missie om duurzaamheid te bevorderen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen.

Openingstijden:

 • Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 09:00 – 17:00 uur
 • Zondag: Gesloten

2. Kringloopbedrijf Nijmegen

Adres: Marialaan 215, 6541 RE Nijmegen

Kringloopbedrijf Nijmegen is een geweldige plek om unieke vondsten te doen. De winkel heeft een diverse selectie aan meubels, kleding, speelgoed en meer. Met een vriendelijk personeel en een regelmatig wisselend assortiment, is elke bezoek een nieuwe ervaring.

Openingstijden:

 • Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zondag: Gesloten

3. Rataplan Nijmegen

Adres: Weg door Jonkerbos 30, 6532 CN Nijmegen

Rataplan Nijmegen is onderdeel van een grotere keten die zich richt op hergebruik en recycling. De winkel beschikt over een uitgebreide collectie meubels, elektronica, kleding en boeken. Rataplan staat bekend om zijn nette presentatie en klantvriendelijke sfeer.

Openingstijden:

 • Maandag t/m Vrijdag: 09:00 – 18:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zondag: Gesloten

4. Nezzo

Adres: Energieweg 100, 6541 CX Nijmegen

Nezzo is een wat kleinere, maar zeer gezellige kringloopwinkel. Hier vind je een zorgvuldig geselecteerde collectie van kleding, accessoires en curiosa. De vriendelijke eigenaren zorgen voor een persoonlijke winkelervaring en hebben altijd tijd voor een praatje.

Openingstijden:

 • Maandag t/m Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur
 • Zondag: Gesloten

Tips voor Shoppen bij een Kringloopwinkel

 • Neem de Tijd: Kringloopwinkels hebben vaak een groot en divers aanbod. Neem de tijd om door de rekken en schappen te snuffelen.
 • Wees Creatief: Denk buiten de gebaande paden. Een oude kast kan met een likje verf weer helemaal hip zijn!
 • Controleer de Kwaliteit: Hoewel de meeste kringloopwinkels hun spullen controleren, is het altijd goed om zelf even te checken op beschadigingen of gebreken.
 • Vraag om Advies: Het personeel kent de winkel als geen ander en kan je vaak helpen bij het vinden van wat je zoekt.

Conclusie

Kringloopwinkels in Nijmegen zijn een fantastische optie voor iedereen die bewust en betaalbaar wil shoppen. Ze dragen niet alleen bij aan duurzaamheid door het hergebruiken van goederen, maar bieden ook een schat aan unieke vondsten die je nergens anders zult tegenkomen. Bovendien ondersteunen deze winkels vaak goede doelen, waardoor je met je aankopen ook nog eens bijdraagt aan de gemeenschap.

Of je nu op zoek bent naar een vintage meubelstuk om je interieur op te fleuren, een bijzondere outfit die niemand anders heeft, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er allemaal te vinden is, er is altijd wel iets bijzonders te ontdekken. Van boeken en platen tot speelgoed en keukenaccessoires, de kringloopwinkels in Nijmegen hebben voor elk wat wils. Het is een avontuur op zich om te snuffelen door de schappen en je te laten verrassen door de schatten die je tegenkomt.

Verken Onderwerpen

Ben je benieuwd hoe lokale reclame jouw bedrijf kan laten bloeien?

Laten we samen aan de slag gaan en de mogelijkheden ontdekken om jouw bedrijf lokaal in de schijnwerpers te zetten.

Gerelateerde artikelen